5 aspecte de stiut cand inchiriezi o autorulota

1. Planificarea

Concediul cu autorulota nu este ca un concediu obisnuit. Profitati din plin si calatoriti acolo unde va doriti. Opriti-va unde va place. Nu este ca si cum ar trebui sa fiti inapoi la hotel/pensiune seara… 🙂

Puteti planifica un tur al Europei. Asta da vacanta memorabila. Firma de la care inchiriati autorulota ar trebui sa poata sa va ajute sa pregatiti un itinerariu de vis.

Atentie la specificatia “limita de kilometri”. Unele firmele care inchirieaza autorulote nu au limita de kilometri, iar altele pretind costuri suplimentare pentru fiecare kilometru in plus fata de limita de kilometri impusa prin contract.

2. De unde inchiriezi o autorulota

Ideal ar fi să inchiriezi de la o firmă din orasul în care locuiești. Sau să ceri ca firma care inchiriaza sa iti aduca autorulota acasa. În felul acesta nu trebuie sa mai cari bagaje cu propria masina si să le transporti pana la locatia unde se afla autorulota. Daca esti din Galati sau Braila poti inchiria autorulote de pe https://ro-camper.ro fara costuri suplimentare de transport. Iar daca sunteti din alt oras al Romaniei (Bcuresti, Constanta, Brasov, Iasi) puteti sa cereti sa vi se aduca autorulota in oras la un pret modic.

3. Costuri neprevazute

Exista o taxa de igienizare de 100 euro/sejur. Eu nu am gasit firma de inchirieri autorulote care să nu ceara o astfel de taxa. În afara de igienizarea propriuzisa  se face si plinul de apa si plinul de gaz. Gazul este folosit atat pentru incalzirea autorulotei cat si pentru aragaz dar și pentru frigider. 

4. Detalii care fac diferența la buzunar

Să nu uitați sa arucați apa reziduala si sa descarcati WC-ul. Altfel, riscati sa platiti o alta taxa. Daca aveti parte de o firma de inchieri de autorulote de treaba atunci puteti scapa sa platiti.

Atentie la plinul de carburant. Cel mai bine este sa alementati cand intrati inapoi in orasul de unde ati inhiriat autoruota.
Planificarea. 

5. Condusul

Desi o autorulota nu se conduce greu, trebuie sa tii cont de cateva aspecte:

  • Nu pleca la drum fara sa asigurati toate bagajele, usile și obiectele din autorulota. 
    Dar să nu uităm partea bună legată de inchirierea unei autorulote: cu autorulota puteți lua mai multe bagaje pentru ca este mai încapatoare!!!! Profitati! 
  • Viteza trebuie sa fie mai redusa in curbe. Curbele trebuie luate puțin mai larg. In mers trebuie sa fiti atenti la faptul ca autorulota este mai lata decat o masina obisnuita.
  • Parcarea trebuie facuta cu atentie. Daca nu aveti camera pentru mersul cu spatele trebuie sa rugati pe cineva sa va indrume in timpul operatiunii de parcare

Copyright © All right reserved.